Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebola
- 20 g salsa
- 300 g bacalhau demolhado e desfiado
- 300 g água
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- ½ c. chá de sal
- 2 ovos
- 1 pitada de pimenta
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 196.6 kJ / 47 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 896.1 mg
Alternatywne przepisy
Empadas de carne de porco
2h 5min
Pataniscas de bacalhau
50 Min
Sonhos
1 Std. 10 Min
Bolo-rei
3 Std. 15 Min
Croquetes
3 Std.
Rissóis de camarão
1 Std. 30 Min
Rissóis de polvo
1 Std. 30 Min
Broa de milho
2 Std. 20 Min
Empada de galinha
2 Std.
Filhós
1 Std.
Pastéis de massa tenra
3 Std.
Sonhos de abóbora
1 Std. 10 Min