Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 100 g tomate em pedaços
- 50 g pimento vermelho
- 30 g azeite
- 900 g água
-
1
c. chá de caldo de peixe caseiro
lub 1 cubo de caldo de peixe - 250 g arroz agulha
- 3 postas de bacalhau demolhado (aprox. 500 g)
- 400 g espinafres descongelados
- 500 g feijão-encarnado cozido e escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1732.5 kJ / 414.1 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 3121.8 mg
Alternatywne przepisy
Arroz de tamboril
35min
Massada de garoupa
45min
Caldeirada de peixe
45min
Pescada com batatas ao vapor
40min
Arroz de bacalhau
30min
Tamboril à americana
40min
Escabeche de bacalhau
30min
Arroz com bacalhau, ovo e salsa
1h
Arroz de polvo
1h 15min
Arroz de atum com espinafres e feijão
25min
Arroz de peixe
55min
Salada de arroz e atum
1h