Zuppa di zucca

Zuppa di zucca

4.3 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 20 g di radice di zenzero fresco a fettine sottili
  • 3 di cipollotti 2 a spezzi e 1 in anelli (2 mm)
  • 1 ½ cucchiaino di semi di cumino
  • 2 cucchiaini di paprica dolce
  • ¾ cucchiaino di curcuma, secca, in polvere
  • ¾ cucchiaino di coriandolo, in polvere
  • 30 g di burro, non salato
  • 600 g di polpa di zucca a pezzi
  • 700 g di acqua
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 1 ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale in pasta
    1 ½ cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe macinato
  • 200 g di panna

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3 g
Kalorie 746 kJ / 178 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...