Urządzenia i Akcesoria
Purée de pomme de terre
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
1000 g de pommes de terre à cuire épluchées, en rondelles (0,5 cm)
-
1 c. à café de sel
-
350 - 400 g de lait
-
30 g de beurre en morceaux
-
1 - 2 pincées de noix de muscade moulue (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ma cuisine au quotidien
133 Przepisy
Beneluks
Beneluks