![Cuisson du riz Cuisson du riz](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E8D12583-6B73-4D01-BF38-9B98FCCFD6C0/Derivates/9a5ccfbb-a839-46ff-a789-8c9911c15250.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
-
20
g d'huile d'olive (opcjonalnie)
lub 20 g de beurre (opcjonalnie) - 50 - 350 g de riz à grain long (temps de cuisson: 12-16 minutes)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 857 kJ / 205 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Légumes rissolés
20min
Cuisson du riz basmati
35min
Cuisson du riz long blanc
35min
Cuisson du riz basmati
35min
Cuisson des œufs
20min
Cuisson des œufs
20min
Purée de pommes de terre
45min
Cuisson du riz jasmin
35min
Oignons rissolés (200 g)
20min
Gratin de chou-fleur
55 dk
Oignons caramélisés (200 g)
40min
Cuisson des pâtes
25 dk