Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
TM6 TM5 TM31

Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge

5.0 (2 oceny)

Składniki

Orange Ice Cream

  • 200 g whole milk
  • 400 g double cream
  • 4 egg yolks, from medium eggs
  • 150 g caster sugar
  • 2 Tbsp vanilla bean paste
  • 3 oranges, finely grated zest and juice
  • sunflower oil, for greasing

Chocolate Sponge

  • 110 g self-raising flour
  • 60 g cocoa powder
  • 220 g light brown sugar
  • 1 pinch fine sea salt
  • 1 large egg
  • 1 tsp vanilla bean paste
  • 100 g double cream
  • 50 g sunflower oil
  • 110 g water, hot

Finalisation

  • 270 g caster sugar
  • 250 g egg whites (approx. 7 egg whites), room temperature
  • ⅛ tsp cream of tartar

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2074.6 kJ / 495.8 kcal
Białko
7.3 g
Węglowodany
69.2 g
Tłuszcz
22.7 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Błonnik
2.9 g
Sód
196.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy