Wersje kompatybilne
Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orange Ice Cream
- 200 g whole milk
- 400 g double cream
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 150 g caster sugar
- 2 Tbsp vanilla bean paste
- 3 oranges, finely grated zest and juice
- sunflower oil, for greasing
Chocolate Sponge
- 110 g self-raising flour
- 60 g cocoa powder
- 220 g light brown sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 large egg
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g double cream
- 50 g sunflower oil
- 110 g water, hot
Finalisation
- 270 g caster sugar
- 250 g egg whites (approx. 7 egg whites), room temperature
- ⅛ tsp cream of tartar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2074.6 kJ / 495.8 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 69.2 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 196.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25h 20min
Tiramisù with Chocolate and Chilli
6 Std.
Lemon Curry Lava Cakes
3h
Chocolate Babka
3h
Furikake Seasoning
1h 5 min
Habanero Salsa
10min
Creamy Pea Soup
40min
Orange Dyed Eggs
55min
Creamy Vanilla Ice Cream
10h 30 min
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2h 20min
Arctic Roll
14h
Baked Vanilla Cheesecake
13h 25min