Wersje kompatybilne
Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orange Ice Cream
- 200 g whole milk
- 400 g double cream
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 150 g caster sugar
- 2 Tbsp vanilla bean paste
- 3 oranges, finely grated zest and juice
- sunflower oil, for greasing
Chocolate Sponge
- 110 g self-raising flour
- 60 g cocoa powder
- 220 g light brown sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 large egg
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g double cream
- 50 g sunflower oil
- 110 g water, hot
Finalisation
- 270 g caster sugar
- 250 g egg whites (approx. 7 egg whites), room temperature
- ⅛ tsp cream of tartar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2074.6 kJ / 495.8 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 69.2 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 196.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peeler Sweet Potato Casserole (Metric)
1 godz. 20 min
Spaghetti Bloody Brain
13u. 30min
Baby-friendly Smoked Salmon Spread
10min
Creamy Tomato Soup
40 min
Caramel Toffees
2h
Chocolate and Sesame Ganache
13 Std.
Melon and Peach Smoothie
10min
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
2h 15min
Baby-friendly Herbed Cucumber Yoghurt Dip
10min
Beer Bread with Whipped Marmite Butter
50 min
Iced Tea with a Honey and Mint Syrup and Fruit Ice Cubes
3h 40min
Portuguese-style Crème Brûlée
25 min