Urządzenia i Akcesoria
Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
Przygotowanie 15 godz.
Czas całkowity 15 godz. 55 min
12 portions
Składniki
Orange Ice Cream
-
milk200 g
-
double cream400 g
-
egg yolks4
-
caster sugar150 g
-
vanilla bean paste2 Tbsp
-
oranges finely grated zest and juice3
-
sunflower oil for greasing
Chocolate Sponge
-
self-raising flour110 g
-
cocoa powder60 g
-
light brown sugar220 g
-
fine sea salt1 pinch
-
large egg1
-
vanilla bean paste1 tsp
-
double cream100 g
-
sunflower oil50 g
-
water hot110 g
Finalisation
-
caster sugar270 g
-
egg whites (approx. 7 egg whites), room temperature250 g
-
cream of tartar⅛ tsp
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
196.3 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
2074.6 kJ /
495.8 kcal
Tłuszcz
22.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Węglowodany
69.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Grape and Cava Trifle
4 godz. 30 min
Quick Christmas Cake
Brak ocen
Strawberry, Peach and Kiwi Tart
7 godz.
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1 godz. 25 min
Plum Clafoutis (TM5)
1 godz. 15 min
Gluten-free Cannoli with Vegan Pistachio Cream
2 godz.
Coffee Semifreddo
6 godz. 30 min
Piped Raspberry Mousse
1 godz.
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 godz. 30 min
Mixed Berries Pavlova Stack
5 godz. 30 min
Vanilla Custard
15 min