Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1 arancia solo, la scorza grattugiata
- 50 g di zucchero
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 30 g di latte intero
- 500 g di farina tipo 00
- 5 uova
- 5 g di sale
- 200 g di burro morbido
- granella di zucchero q.b. per guarnire
Crema
- 200 g di panna (30-40% di grassi) ben fredda
- 80 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 2 uova
- 40 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
- 100 g di Alchermes
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1.7 kJ / 411.7 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 147.1 g
- Sód
- 220 mg
Alternatywne przepisy
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1 Std.
Tajarin salsiccia e finocchi
1 Std.
Cannoncini alla crema di vino rosso
40 Min
Fanzelto di patate
35 Min
Biscotti al burro, amarene e rosmarino
5h
Speculoos (Biscotti fiamminghi)
1 godz. 10 min
Torcion dolce
3h 30min
Ciorba
1 godz. 10 min
Fugazza stroscia di Pietrabuna
50 min
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3h 15min
Mini flan al pan di Spagna
2h 45min
Apple pie
1h 20 min