Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g água
- 300 g couve-portuguesa cortada em pedaços
- ½ c. chá de sal
- 450 g postas de bacalhau demolhado (2 postas aprox.)
- 250 g grão-de-bico cozido escorrido
- 2 pães saloios (800 g aprox. cada)
- 8 dentes de alho c/ casca esmagados
- 80 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 1500 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 238 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Azeitonas em conserva
25 min
Peixe à Portuguesa
6 godz. 45 min
Alfajor
1 godz. 20 min
Caldeirada à algarvia
3h
Capão com recheio de miúdos e de castanhas e batatas de rebolão
11 godz. 40 min
Perdiz de escabeche
24h
Peru Wellington com batatas Duchesse
2h 15min
Bacalhau com broa e pimentos
1h
Bacalhau de cebolada e broa
1h
Bacalhau com crosta de broa e morcela, esmagada de batata-doce e grelos e chutney de marmelo da Cátia Domingues
9 Std.
Cabrito assado
16 Std.
Bacalhau com feijão e grelos com crosta de broa e batatas no forno
1h 35 min.