Urządzenia i Akcesoria
Hähnchen Teriyaki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Sojasauce60 g
-
Honig40 g
-
brauner Zucker15 g
-
Reisessig30 g
-
Ingwer, frisch gerieben1 TL
-
Chili, gemahlen¼ TL
-
70 g WasserSake (Reiswein)70 g
-
Hähnchen-Oberschenkel, mit Haut (à ca. 180 g)4
-
Wasser1390 g
-
Zitronensaft10 g
-
Speisestärke1 ½ TL
-
Sesam, geröstet1 EL
-
Frühlingszwiebeln in schrägen Scheiben1 - 2
-
frische Chili entkernt, schräg geschnitten1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
24 g
Kalorie
1291 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sous-vide-Garen
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hähnchen Teriyaki
2 Std.
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 Std. 25 Min
Lachs mit Teriyaki-Mayonnaise und Tomatensalat
1 Std. 30 Min
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1 Std. 30 Min
Süß-saure Garnelen
1 Std.
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1 Std. 30 Min
Slow Cooking Gua Bao
7 Std.
Asiatische Reispfanne mit Sous-vide gegartem Schweinebauch
3 Std. 40 Min
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1 Std. 20 Min
Bolognese classico
5 Std.
Saftgulasch vom Rind
2 Std. 45 Min
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1 Std. 30 Min