Bear Face Cake

Bear Face Cake

3.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 portions

Składniki

Sponge
  • dark chocolate (min. 60% cocoa solids), small pieces or callets
    300 g
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    300 g
  • large eggs
    5
  • egg yolks from large eggs
    3
  • golden caster sugar
    125 g
  • rice flour
    40 g
  • cocoa powder (see tip)
    40 g
Buttercream Icing
  • unsalted butter diced
    225 g
  • icing sugar
    300 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • cocoa powder
    60 g
  • double cream
    125 g
  • caramel sauce
    30 g
Decoration
  • black food colouring gel (see tip)
  • fondant icing white, ready to roll
    80 g
  • water for brushing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 456.5 kcal / 1910 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 47.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...