Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 300 g dark chocolate (min. 60% cocoa solids), small pieces or callets
- 300 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 5 large eggs
- 3 egg yolks, from large eggs
- 125 g golden caster sugar
- 40 g rice flour
- 40 g cocoa powder (see tip)
Buttercream Icing
- 225 g unsalted butter, diced
- 300 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 60 g cocoa powder
- 125 g double cream
- 30 g caramel sauce
Decoration
- black food colouring gel (see tip)
- 80 g fondant icing, white, ready to roll
- water, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1910 kJ / 456.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 47.4 mg
Alternatywne przepisy
Mixed Berry Cocktail
2h 10min
Summer Fruit with Whipped Cream and Sponge Cake
25min
Dark Chocolate Cookies with White Chocolate Cream
5 Std. 50 Min
Caramel Pecan Macarons
2sa 15 dk
Peach Iced Tea
2h
Sautéed Prawns
15min
Fruit Ice Cream
5 Min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 min
Cheese Puffs with Whipped Honey Cream Cheese
1 Std. 5 Min
Green Apple Bellini
3 Std. 15 Min
Bellini Cocktail
5 Min
Baby-friendly Butternut and Sage Soup
40min