Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Base
- 50 g caster sugar
- 100 g unsalted butter, diced
- 1 tsp vanilla extract
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 70 g plain flour
Filling
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 100 g caster sugar
- 220 g double cream
- 250 g chestnut purée
- 250 g cream cheese
- 3 medium eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 1200 g water
Chocolate Ganache Topping
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 80 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
Alternatywne przepisy
Apple strudel
1h 45min
Apricot Raspberry Cheesecake
5h 30min
Normandy Apple Flan
1 Std. 25 Min
Mocha Cake
3 Std.
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3 Std. 30 Min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Almond Ice Cream (No Added Sugar)
10 Std. 45 Min
Coffee Semifreddo
6h 30min
Torta Pasqualina
1h 50 min.
Plum and Apple Jam
40min
Gluten Free Dark Chocolate & Chestnut Cream
50min
Baked Vanilla Cheesecake
13 Std. 25 Min