Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Base
- 50 g caster sugar
- 100 g unsalted butter, diced
- 1 tsp vanilla extract
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 70 g plain flour
Filling
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 100 g caster sugar
- 220 g double cream
- 250 g chestnut purée
- 250 g cream cheese
- 3 medium eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 1200 g water
Chocolate Ganache Topping
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 80 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
Alternatywne przepisy
Lemon Tart
4 Std. 30 Min
Mini Cheesecakes with Mango Purée
3 Std.
Sponge Cake
1 godz. 50 min
Orange Sponge
2 Std.
Decadent Chocolate and Coconut Cups
1 Std.
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3 godz. 15 min
Crusted Pâté (Spain)
10 Std.
Cheesecake (unbaked)
5h 30min
Blueberry Cheesecake
5h
Steamed Lemon Cake
2 Std. 20 Min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min
Red Velvet Cake
1 Std. 20 Min