Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g red onions, cut in wedges
- 150 g carrots, sliced (5 mm)
- 70 g celery stalk, sliced (5 mm)
- 80 g red wine
- 4 pork cheeks (approx. 150 g each)
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp fresh rosemary leaves
- 1300 g water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
-
30
g lemon juice (see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2505 kJ / 598 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 89 mg
Alternatywne przepisy
Grated Parmesan Cheese
5min
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20 min
Sweet and Sour Slow Cooked Pork Ribs
2u. 25min
Slow-cooked Chorizo and Squid Stew with Butter Beans
5h 30 min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min
Browned Pork Cubes
15min
Browned Beef Cubes (Medium)
15min
Duck and Pork Terrine
52h
Lamb Spezzatino
1h 45 min
Chicken Stock Paste
45 min
Peppercorn Sauce
30 min
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2 Std. 10 Min