Sous-vide Pork Cheeks in Red Wine

Sous-vide Pork Cheeks in Red Wine

4.1 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    20 g
  • red onions cut in wedges
    200 g
  • carrots sliced (5 mm)
    150 g
  • celery stalk sliced (5 mm)
    70 g
  • red wine
    80 g
  • pork cheeks (approx. 150 g each)
    4
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • fresh rosemary leaves
    2 tsp
  • water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
    1300 g
  • lemon juice (see tip)
    30 g
    1 tsp ascorbic acid powder

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 598 kcal / 2505 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 89 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...