
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g floury potatoes peeled, cut in cubes (2 cm)
- 500 g water
- ½ tsp salt
- 50 g cream, min. 30% fat
- 150 g plain flour plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 155 kcal / 648 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 28 g
- Błonnik
- 1.5 g