Wersje kompatybilne
Potato Salad with Quail Eggs, Capers and Anchovies
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 1 ½ heaped tsp Dijon mustard
- 1 pinch fine sea salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- 20 g lemon juice
- 50 g olive oil
- 250 g sunflower oil
- 5 tinned anchovies, drained
- 2 Tbsp pickled capers, drained and rinsed
- 40 g red onion, halved
- 3 sprigs fresh tarragon, leaves only
- 5 fresh chives, halved
- 5 g fresh parsley leaves
- 12 quail eggs
- 750 g potatoes, waxy (e.g. Charlotte), sliced (1 cm)
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2601 kJ / 628 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 56 g
Alternatywne przepisy
Steamed Broccoli Mash
35 Min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50min
Pea Pod Flans with Yoghurt and Mint Cream
1h 40min
Aurore Sauce (Tomato Béchamel)
15min
Pear and Goat's Cheese Parcels
40min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2 Std. 40 Min
Poached Egg Pots with Smoked Salmon and Avocado Salsa
30 Min
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30 Min
Asparagus and Hollandaise Tart
40min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30 Min
Apple and Radish Juice
5 min
Mint Courgettes
30 Min