Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Játrové knedlíčky
- 15 gramů česneku
- 30 gramů cibule, napůl
- 100 gramů kuřecích jater
- 1 žloutek
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- 120 gramů strouhanky
- 1 čajová lžička soli
Polévka
-
450
gramů kuřecích křídel
lub 100 gramů kuřecích drůbků - 2 kusy mrkve, na kousky
- 1 kus petržele, kořenové
- 50 gramů celeru, bulvy
- 1 kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 1 čajová lžička soli
- voda, na dolití do 2 litrů
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1219 kJ / 291 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Bramborové knedlíky
1h 50 min
Houskové knedlíky
50min
Kuře na paprice s těstovinami
45min
Gulášová polévka
1 godz. 5 min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Rajská omáčka
30min
Sekaná s bramborami
1h
Bramboračka se sušenými houbami
30min
Bramboráky
45min
Játrová rýže
35 Min
Bramborová kaše
50min
Houskové knedlíky
50min