Čirý vývar z hovězího masa

Čirý vývar z hovězího masa

4.7 87 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
5 porcí

Składniki

  • 100 gramů cibule na čtvrtky
  • 250 gramů čerstvé zeleniny do polévky (např. mrkev, celer, kořenová petržel, pórek), na kousky (4 cm)
  • 5 snítek čerstvé petržele
  • 5 snítek čerstvého libečku
    3 čajové lžičky sušeného libečku
  • 450 - 550 gramů hovězího masa, bez kosti na kousky (7 cm)
  • 6 kuliček černého pepře
  • 6 jalovcových kuliček
  • 2 bobkové listy, sušené
  • 2 hřebíčky
  • 3 - 3 ½ čajové lžičky soli
  • 1000 - 1500 gramů vody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 20 g
Kalorie 732 kJ / 175 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...