Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 gramů mléka
- ½ kostky čerstvého droždí (20 gramů)
- 50 gramů cukru, krupice
- 350 gramů hladké mouky, plus extra na pomoučnění
- 50 gramů másla, na kousky
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 1300 - 1500 gramů švestek, napůl
- 2 polévkové lžíce skořicového cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min
Mřížkový jablečný koláč
1 Std. 25 Min
Bublanina s meruňkami
1 Std.
Bublanina s třešněmi
1 Std.
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3 Std.
Švestkový koláč
1 Std. 40 Min
Třený ovocný koláč
50 min
Rebarborovo-jahodový koláč
1 Std.
Drobenkový koláč s meruňkovým džemem (bez laktózy)
1 Std.
Drobenkový koláč s džemem a brusinkami
45 min
Rebarborovo meruňkový džem
30 Min
Jahodový džem
1 godz. 5 min