Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 plátky citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
- 200 gramů krystalového cukru
- 250 gramů másla, pokojové teploty, na kousky
- 4 vejce
- 250 gramů hladké mouky
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce brandy (opcjonalnie)
- 1 špetka soli
- 750 gramů švestek, vypeckovaných, napůl
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bublanina s meruňkami
1u.
Rebarborovo-jahodový koláč
1u.
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50 min
Rybízový koláč
2 godz. 5 min
Jablečný koláč s drobenkou z těsta
3h
Tvarohová buchta
12h 45min
Kynutý švestkový koláč na plech
1h 25min
Třený ovocný koláč
50 min
Hruškový šlehačkový koláč
1h 35min
Rebarborový koláč
1u. 15min
Koláč s ricottou a letním ovocem
1u.
Bublanina s třešněmi
1u.