Urządzenia i Akcesoria
Quarkstrudel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
-
Rosinen100 g
-
Rum2 EL
Teig
-
Mehl370 g
-
Ei1
-
Öl40 g
-
Wasser lauwarm120 g
-
Essig10 g
-
Salz½ TL
Füllung und Strudelzubereitung
-
Ei1
-
Quark250 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Zucker50 g
-
Sahne200 g
-
Mandeln gehobelt100 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1379 kJ /
329 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mürbeteig
5 min
Strudelgrundteig
45 min
Apfelmuffins
40 min
Fischsteaks an Tomatensauce mit Kartoffeln
50 min
Pizza Margherita
1 godz. 45 min
Pizzabrot
2 godz.
Frühlingsrollen Italian Style
50 min
Windbeutel
2 godz. 15 min
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 godz. 20 min
Erdbeer-Konfitüre (ohne Gelierzucker)
1 godz. 5 min
Hefeschnecken
1 godz. 40 min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 godz. 15 min