Urządzenia i Akcesoria
Quarkstrudel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
-
Rosinen100 g
-
Rum2 EL
Teig
-
Mehl370 g
-
Ei1
-
Öl40 g
-
Wasser lauwarm120 g
-
Essig10 g
-
Salz½ TL
Füllung und Strudelzubereitung
-
Ei1
-
Quark250 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Zucker50 g
-
Sahne200 g
-
Mandeln gehobelt100 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1379 kJ /
329 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frühlingsrollen Italian Style
50min
Strudelgrundteig
45min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1u. 15min
Hefegrundteig, süss
1u.
Apfelmuffins
40min
Zitronenkuchen
2u.
Windbeutel
2u. 15min
Apfeltarte
1u.
Fruchtsorbet, schnell
10min
Hefeschnecken
1u. 40min
Bienenstich
5u. 30min
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1u. 20min