Brioche

Brioche

4.4 257 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
16 Scheiben

Składniki

  • Milch
    20 g
  • frische Hefe (½ Würfel), zerkrümelt
    20 g
    2 TL Trockenhefe, (8 g)
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bestäuben
    350 g
  • Eier
    4
  • Zucker
    60 - 100 g
  • Salz
    1 TL
  • Butter in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    170 g
  • Eigelb verquirlt, zum Bestreichen
    1

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 200 kcal / 836 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...