Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brandteig
- 150 g Wasser
- 80 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 2 TL Zucker
- 120 g Mehl
- 3 Eier
Füllung
- 500 g Äpfel, geschält, geviertelt und entkernt, in Scheiben (2-3 mm)
- 30 g Zitronensaft
- 30 g Haselnüsse
- 350 g trockener Weißwein (z.B. Riesling)
- 90 g Zucker
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 330 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Sahnesteif
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1335 kJ / 318 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Nektarinen-Törtchen
4h
Apfelkuchen
1h
Biskuit
1 godz. 30 min
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
45 min
Kirschtaschen
1 godz. 10 min
Kaffee-Kuppeltorte
10óra
Neapolitanischer Kranz
2h 15min
Zwetschgendatschi
1 godz. 20 min
Apfel-Grieß-Kuchen
3h
Birnenkuchen alla Toscana
3sa 20 dk
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 godz. 10 min
Apfel-Schmand-Torte
2h