Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser, lauwarm
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
Füllung und Strudelzubereitung
- 750 g Äpfel, in Stücken
- 150 g Walnüsse, ohne Schale
- 100 g Zucker
- 45 g Haferflocken
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 15 g Zitronensaft
- 75 g Sahne
- 75 g Saure Sahne
- 1 - 2 TL Zimt
- 80 g Butter, in Stücken
- 30 g Milch zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1720 kJ / 411 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Bienenstich
5 Std. 30 Min
Mürbeteig
5 Min
Linzer Torte
2h 10min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1h 40min
Beerenfrucht-Bienenstich
6h 30min
Quarkstrudel
1 Std. 20 Min
Apfelmuffins
40min
Hefeschnecken
1h 40min
Strudelgrundteig
45min
Windbeutel
2h 15min
Hefegrundteig, süss
1 Std.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 Std. 15 Min