Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 250 g festkochende Kartoffeln, in Würfeln (1 cm) (siehe Tipp)
- 250 g Weizenkörner
- 75 g Milch
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 3 Eier
- 250 g Weizenmehl
- 2 TL Salz
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7.6 g
Alternatywne przepisy
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Dinkel-Körner-Brötchen
2h
Vollkornspitze
24h
Dinkelbrot
1 Std. 30 Min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 Std. 30 Min
Nuss-Körner-Brötchen
4h 40 min
Landbrot Backhausart
2h
Vitalbrot
1 Std. 10 Min
Dinkel-Hafer-Brot
1 Std. 10 Min
Sonnenblumenbrot
1 Std. 20 Min
Körnerbrötchen
2 Std. 50 Min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 Std. 30 Min