Flammkuchen, klassisch

Flammkuchen, klassisch

4.7 2.7K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
16 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
    250 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    ¼ TL
Belag und Fertigstellung
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Schmand
    200 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Schinkenwürfel, roh (z. B. Katenschinken, mageren Schinkenspeck oder Bacon)
    100 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 115 kcal / 483 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...