Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
Schalotte, halbiert
lub 50 g Zwiebel, halbiert - 2 TL Salz
- 60 g Zucker
- ¼ TL Pfeffer
- 60 g Essig, z. B. Weinessig oder weißer Balsamico
- 400 g Wasser
- 20 g Kartoffelstärke
- 250 g neutrales Öl, z. B. Rapsöl, Distelöl, Maiskeimöl
- 1 Ei
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 5512 kJ / 1317 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 128 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Kräuter-Vinaigrette
15min
Veganes Sylter Salatdressing
1h 15min
Saure-Sahne-Vinaigrette
10min
Fruchtiges Salatdressing
5min
Remoulade
10min
Inseldressing
10min
Joghurt-Dressing
5min
Kartoffel-Dressing
30min
Sylter-Sahne-Dressing
10min
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10min
Senf-Joghurt-Dressing
10min
Sahne-Dill-Dressing
5min