Urządzenia i Akcesoria
Rotweingugelhupf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
15 Stück
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
dunkle Schokolade in Stücken150 g
-
Zucker250 g
-
Eier5
-
Vanillezucker1 EL
-
Salz1 Prise
-
Backpulver1 TL
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Kakaopulver, ungesüßt1 ½ TL
-
Rotwein150 g
-
Staubzucker130 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1520 kJ /
363 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eierlikör-Mandel-Torte
4 Std.
Nusskuchen
1 Std.
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Glühweinkuchen
1 Std. 10 Min
Lebkuchen-Gugelhupf
1 Std. 20 Min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1 Std.
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 Std. 15 Min
Osterlamm
1 Std. 10 Min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2 Std. 30 Min
Gewürzkuchen
2 Std.
Schoko-Gewürzkuchen
5 Std.