Rotweingugelhupf
TM6 TM5

Rotweingugelhupf

4.8 (1.2K ocen)

Składniki

  • 250 g Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
  • 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
  • 150 g dunkle Schokolade, in Stücken
  • 250 g Zucker
  • 5 Eier
  • 1 EL Vanillezucker
  • 1 Prise Salz
  • 1 TL Backpulver
  • 1 TL Zimt, gemahlen
  • 1 ½ TL Kakaopulver, ungesüßt
  • 150 g Rotwein
  • 130 g Staubzucker

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1520 kJ / 363 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy