Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 50 g Zucker
- 250 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Ei
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2362 kJ / 564 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Ofenschlupfer
1h 5min
Germknödel
1 Std.
Germknödel mit Vanillesauce
2 Std.
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Omas Fingerbaunkerl (Schupfnudeln aus dem Backofen)
5 Std. 30 Min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 Min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1 Std. 50 Min
Semmelschmarrn
1 Std.
Kirschenmichel
1 Std.
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Strudelgrundteig
45 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min