Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 325 g Wasser, kalt
- 500 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 5 g frische Germ
- 10 g Salz
- 20 g Olivenöl
Belag und Fertigstellung
- Rapsöl zum Einfetten
- 250 g Ricotta
- 250 g Mozzarella, in Scheiben
- 50 g Parmesan, geraspelt
- 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 2 Knoblauchzehen, in dünnen Scheiben (opcjonalnie)
- 40 g Pinienkerne
- 150 g Feta, in Würfeln
- 6 Prisen Salz
- 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 - 4 EL Olivenöl zum Beträufeln
- 200 g Schinken, in Scheiben
- 1 - 2 EL Rosmarin, frisch, Nadeln fein gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2286 kJ / 546 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1366 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzaschnecken
1 Std. 30 Min
Käse-Omelette mit Spinat
30 Min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 Std.
Käsespätzle
45 Min
Buchteln mit Zwiebel-Speck-Fülle
2h
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15min
Superschnelle Pizza Margherita
45 Min
Italienische Tomatensauce
2h 5min
Pizza Prosciutto
35 Min
Brötchensonne
2h
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3h