Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 325 g Wasser, kalt
- 500 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 5 g frische Germ
- 10 g Salz
- 20 g Olivenöl
Belag und Fertigstellung
- Rapsöl zum Einfetten
- 250 g Ricotta
- 250 g Mozzarella, in Scheiben
- 50 g Parmesan, geraspelt
- 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 2 Knoblauchzehen, in dünnen Scheiben (opcjonalnie)
- 40 g Pinienkerne
- 150 g Feta, in Würfeln
- 6 Prisen Salz
- 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 - 4 EL Olivenöl zum Beträufeln
- 200 g Schinken, in Scheiben
- 1 - 2 EL Rosmarin, frisch, Nadeln fein gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2286 kJ / 546 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1366 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Heidelbeerschnecken
2h 30min
Pitabrote
2 Std.
Batzerlgugelhupf
2h 50min
Brötchensonne
2 Std.
Pide (Langzeitgare)
23 godz. 10 min
Türkisches Fladenbrot
1h 50min
Lasagne
1 Std. 45 Min
Schnelle Salami-Pizza mit Käserand
1h 50min
Pizza Prosciutto
35 min
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15min