Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolachas
- 300 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g manteiga
- 100 g açúcar
- 1 ovo
Mousse
- 200 g bolachas de chocolate
- 400 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 740 g leite condensado
- 500 g queijo mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1385 kJ / 331 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Temperar chocolate
15min
Cake pops de chocolate branco
24h
Piza múmia
1h 20min
Chocolate quente de avelã
10 min
Bolos-fantasma
1h
Bolachas do advento
8h 40min
Amêndoas de chocolate de leite e café
30min
Amêndoas de chocolate branco e coco
30min
Ossos com chocolate
1u. 45min
Fantasmas no empadão
1h 20min
Olhos de queijo e azeitona
1h 20min
Dedos de amêndoa
2h