Wersje kompatybilne
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kräuter-Knoblauch-Butter
- 1 EL frische Petersilienblätter
- ½ EL frische Thymianblättchen
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Butter, weich
- ¼ TL Salz
Rindersteaks und Fertigstellung
- 1390 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 4 Rinderfiletsteaks (à ca. 180-200 g, 3 cm dick)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 4 Lorbeerblätter, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1416 kJ / 338 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
2 Std.
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20min
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1 Std. 50 Min
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 Std. 25 Min
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1 Std. 30 Min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1 Std. 30 Min
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 Std. 25 Min
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1h 20min
Schweinemedaillons in Pfeffer-Cognac-Sauce
50min
Rinderfilet Sous-Vide für sechs
1 Std. 30 Min
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1 Std. 30 Min