Wersje kompatybilne
Sellerieschnitzel mit Parmesan-Panade und Joghurtsauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 80 g Weißbrot oder Toastbrot, altbacken, in Stücken
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz und etwas mehr für die Selleriescheiben
- 700 g Kartoffeln, in Stücken
- 1 Knollensellerie (ca. 800 g), in Scheiben (1,5 cm)
- 2 Prisen Pfeffer
- 50 g Mehl
- 2 Eier, verquirlt
- Butterschmalz zum Braten
Joghurtsauce:
- ½ Bund gemischte Kräuter, z.B. Petersilie, Schnittlauchröllchen, Dill o.ä.
- 300 g Sahnejoghurt
- 2 Prisen Salz
- 1 Prise Pfeffer
- ¼ TL Curry
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2208 kJ / 527 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 11.5 g
Alternatywne przepisy
Grünkernfrikadellen mit Gemüse-Pommes und Parmesansauce
55 Min
Crêpes mit Mangoldfüllung
1h
Blumenkohl-Käse-Patties
30 min
Vegetarische Mangoldrouladen
1h 30min
Kohlrabischnitzel mit Basilikum-Quark
1h
Vollkorn Mangold-Quiche
1h 30min
Grünkern-Frikadellen
50 min
Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa
1 Std. 10 Min
Sellerie-Schnitzel mit Sesam-Panade und Kartoffelpüree
1h
Käseknödel mit Rotkohl-Rote-Bete-Salat
1h 30min
Chinakohl-Pizza
1h 40min
Wirsingfrikadellen
1h 20min