![Calabacines dorados con salsa romesco (Hestan Cue™) Calabacines dorados con salsa romesco (Hestan Cue™)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/838F58B4-7B45-48BF-A418-EA6E4ECDE953/Derivates/585731c6-ace7-4244-b627-49da8282a72a.jpg)
Wersje kompatybilne
Calabacines dorados con salsa romesco (Hestan Cue™)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa romesco
- 130 g de aceite de oliva
- 50 g de almendras
-
1
chile cascabel, sin tallo ni semillas
lub 2 chile ñora, seco, sin tallo ni semillas - 1 chile de árbol seco
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
-
2
jitomates bola, maduros y en cuartos
lub 150 g de jitomate triturado - 20 g de vinagre
- 3 pizcas de pimienta negra molida
- ½ cdita de sal
Calabacitas
- 120 g de aceite de oliva
- 130 g de harina de trigo
- 50 g de queso parmesano, en trozos
- 110 g de pan molido
- 1 cda de perejil deshidratado
- 2 calabacitas
- 2 pizcas de sal
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 2 huevos batidos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2560 kJ / 612 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 970 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chalota dorada (100 g) en cuartos
20min
Gratinado de bacalao, espinacas con crema de zanahoria y calabacitas
1h
Gazpacho
5min
Pescado marinado con salsa chermoula y ensalada de couscous
1h 20min
Humus
15min
Quiche de setas con guajillo
1h 30min
Vichyssoise
40min
Lasaña de berenjena
1h
Salsa pesto
10min
Lasaña vegetariana
1h
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1h 10min
Champiñones salteados al ajillo
25min