Wersje kompatybilne
Calabacines dorados con salsa romesco (Hestan Cue™)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa romesco
- 130 g de aceite de oliva
- 50 g de almendras
-
1
chile cascabel, sin tallo ni semillas
lub 2 chile ñora, seco, sin tallo ni semillas - 1 chile de árbol seco
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
-
2
jitomates bola, maduros y en cuartos
lub 150 g de jitomate triturado - 20 g de vinagre
- 3 pizcas de pimienta negra molida
- ½ cdita de sal
Calabacitas
- 120 g de aceite de oliva
- 130 g de harina de trigo
- 50 g de queso parmesano, en trozos
- 110 g de pan molido
- 1 cda de perejil deshidratado
- 2 calabacitas
- 2 pizcas de sal
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 2 huevos batidos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2560 kJ / 612 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 970 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limonada negra
144 Std.
Nueces pacanas especiadas
30min
Donas de sushi
50min
Lasaña sin hornear de calabaza y col
40min
Verduras al Varoma con zabaglione de parmesano TM6
50min
Hojaldre de endivias caramelizadas al balsámico
1 godz. 5 min
Blinis con puré de betabel y queso de cabra
25 min
Ensalada de tallarines, berros y carne
25 min
Pepinillos dulces encurtidos
48 Std. 20 Min
Hummus de betabel
30min
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1h 10min
Huevos pochados en molde de silicona
15min