Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g batata pequena p/ assar, c/ casca
- 100 g sal grosso
- 100 g água
- 1 polvo cortado em pedaços grandes (1000 g aprox.)
- 80 g cebola
- 6 dentes de alho
- 20 g coentros
- 200 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2629.5 kJ / 628.5 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 6994.2 mg
Alternatywne przepisy
Salada de polvo
1j 30 menit
Lulas recheadas
1 Std. 15 Min
Bacalhau à Brás
25 min
Bacalhau à moda de Braga
40 min
Bacalhau à Gomes Sá
1j 30 menit
Arroz de lulas
1j
Carne de porco à alentejana
2j 30 menit
Feijoada de polvo
1j 30 menit
Choquinhos salteados com batata a murro
1j
Bacalhau à lagareiro com migas de couve e feijão
1h 10 min
Moelas
7 Std.
Amêijoas à Bulhão Pato
2h 40 min