Wersje kompatybilne
Bolo brownie de chocolate e beterraba com manteiga de amendoim
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brownie
- 300 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 500 g açúcar
- 500 g beterraba cozida cortada em pedaços
- 500 g chocolate p/ culinária (44% cacau) partido em pedaços
- 500 g manteiga
- 6 ovos
Recheio
- 150 g amendoim torrado c/ mel
- 200 g açúcar
- 340 g manteiga de amendoim
- 400 g natas c/ 30% de gordura
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5288 kJ / 1265 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 92 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura e All-bran
45 Min
Bolo de matcha
45 Min
Bolo de leite condensado e ananás
1j
Recheio de amendoim
5 Min
Bolos folhados
13h
Pãezinhos doces
3j
Bolo de chocolate sem glúten
1 Std. 10 Min
Queques de frutos secos
30 Min
Bolo rico da minha terra
1j
Bolo de chocolate e especiarias de Natal
1 Std. 40 Min
Gelado de maçã assada com vinho do Porto
12h
Tarte de abóbora de Halloween
2 Std.