Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Weizenmehl Type 550
- 150 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 2 ½ TL Salz
- 820 g Wasser
- 10 g Essig
- 200 g Wirsing, in Stücken
- 400 g Kartoffeln, in Würfeln (2 cm)
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Crème fraîche
- 4 - 5 Spritzer Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 8 Scheiben Bacon, in Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2092 kJ / 561 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Pasta
35 Min
Grünkernfrikadellen mit Gemüse-Pommes und Parmesansauce
55 Min
Spitzkohl-Flammkuchen
1 Std. 40 Min
Zwiebelkuchen
2j 30 menit
Hefezopf
3sa
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1 Std. 40 Min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen
2j
Wirsingfrikadellen
1j 20 menit
Wirsing-Lachs-Lasagne
1j 20 menit
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1j
Dinnete
2j
Möhren-Wirsing-Lasagne
2j