Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g azeite
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 300 g batata cortada em pedaços
- 400 g pera-rocha cortada em cubos pesquenos
- 2 c. chá de sal
- 4 pés de tomilho, só as folhas
- 15 g mostarda de Dijon
- 600 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ¼ c. chá de noz-moscada
- 1 c. chá de crème fraîche p/ servir (opcjonalnie)
- 1 pitada de piripíri em flocos p/ servir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 559.4 kJ / 133.7 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 829.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócolos e rúcula
40min
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45min
Sopa fria de cenoura e gengibre
55min
Sopa de legumes versátil
50min
Creme de legumes versátil
45min
Arroz agulha
35min
Creme de espinafres
40min
Menu: Creme de cenoura e caril & lagostins com arroz aromatizado
45min
Sopa de cenoura e espargos com amêndoa
30min
Sopa de ovo
45min
Sopa cremosa de ervilhas
40min
Sopa de abóbora e hortelã
40min