Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Wasser
-
1
EL Gerstenmalz
lub 1 TL Zucker -
15
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 500 g Weizenmehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 80 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr für die Schüssel
- 1 TL Salz
- 50 g Hartweizenmehl
-
1 - 2
EL Sesamsamen, alle Farben (opcjonalnie)
lub 1 - 2 EL Mohnsamen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weggli
2j 5 menit
Salz-Karamell-Toffees
1 Std. 45 Min
Bündner Gerstensuppe
1 Std. 15 Min
Brezel
1h 50min
Grissini
1j 20 menit
Tessinerli
1h 50min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1h 55min
Waadtländer Kreuzbrot
13h 30 min
Kartoffel-Gnocchi
1 Std. 15 Min
Fischknusperli mit Tartarsauce
50 menit
Sonntagszöpfe Zweierlei
2j 10 menit
Berner Zopf
1 Std. 45 Min