Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Zucker
- 30 g Mandeln
- Butter zum Einfetten
- 340 g Weissmehl
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
-
1 ½
TL Vanillezucker selbstgemacht
lub 1 TL natürlicher Vanilleextrakt
Zitronenfüllung
- 150 g Zucker
- Zitronenschale von 3 bis 5 Zitronen
- 1 Ei
- 4 Eigelbe
- 130 g Zitronensaft von 3 bis 5 Zitronen
- 100 g Butter, in Stücken
Baiserhaube
- 160 g Zucker
- 4 Eiweisse
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanillekipferl
1 Std. 30 Min
New York Cheesecake
6 Std. 30 Min
Amarettini-Parfait
5 godz. 50 min
Rindfleisch-Pie mit Bier
1 Std. 40 Min
Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
2 godz. 30 min
Osterkuchen
1h 45min
Leichter Apple-Pie
45 Min
Caramel-Macarons
1h 50min
Pavlova-Torte mit gemischten Beeren
5 Std. 30 Min
Apfel-Meringue-Crumble
2h
Aargauer Rüeblitorte
2h
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min