Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 50 g Haselnüsse
- 50 g Baumnusskerne
- 30 g Zucker
- 1 EL Zimt, gemahlen
- 2 EL Wasser
- 1 EL Quittengelee
Teig
- 80 g Milch
- 30 g Butter, in Stücken
- 25 g Zucker
- ½ Würfel frische Hefe, zerbröckelt
- 250 g Mehl
- 100 g Doppelrahmfrischkäse, nature
- ½ TL Salz
- ½ TL Zimt, gemahlen
Auswallen
- 1 EL Rohzucker
Glasur
- 65 g Zucker
- 50 g Doppelrahmfrischkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 615 kJ / 147 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24u. 30min
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 Std. 30 Min
Streuselzopf
1 Std. 30 Min
Spätzle
30min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 Std. 20 Min
Linzer Torte
1 Std.
Russenzopf mit Cranberries
3 Std.
Schweizer Linzertorte
1 Std. 30 Min
Marmorkuchen
2h 10min
Käse-Spätzli
1 Std. 10 Min
Nussgipfel
1h 40min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min