Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Wasser
- 1 EL Zucker
-
15
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe - 500 g Mehl
- 60 g Olivenöl, und etwas mehr zum Bepinseln
- 1 TL Salz
- 50 g Hartweizenmehl
-
1 - 2
EL Sesam (opcjonalnie)
lub Mohn zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
Alternatywne przepisy
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Gefüllte Pouletbrüstchen mit Cranberry-Pesto
45 Min
Knusprige Kernesticks mit Bacon und Käse
35 Min
Grissini
2j
Grissini
13h 40min
Tessinerli
1h 50min
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2j 30 menit
Jogurt-Brötli mit Sesam
1j 30 menit
Rosmarin Focaccia
2j 30 menit
Waadtländer Kreuzbrot
13h 30 min
Kartoffel-Gnocchi
1 Std. 15 Min
Fischknusperli mit Tartarsauce
50 menit