Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Wasser
-
1
EL Gerstenmalz
lub 1 TL Zucker -
15
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 500 g Weizenmehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 80 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr für die Schüssel
- 1 TL Salz
- Weizenmehl
- Olivenöl, nativ
- 50 g Hartweizenmehl
-
1 - 2
EL Sesamsamen, alle Farben (opcjonalnie)
lub 1 - 2 EL Mohnsamen (opcjonalnie) - Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
Alternatywne przepisy
Gemüsebouillonpulver
5 Std.
Moutarde de Bénichon (Chilbisenf)
40 Min
Salz-Karamell-Toffees
1 Std. 45 Min
Grissini
2 Std.
Rosmarin Focaccia
2 Std. 30 Min
Focaccia mit Cherrytomaten
2 Std.
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 Min
Maronicreme mit Birnenkompott und Guetzli für Party
1 Std.
Schnelles Zwirbelbrot
40 Min
Hotdog vom Grill
2 Std.
Kartoffel-Gnocchi
1 Std. 15 Min
Emmentaler Meringues
2 Std. 15 Min