Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Haferflocken, grob
- 75 g Dinkelmehl
- 60 g Sonnenblumenkerne
- 40 g Sesam
- 40 g Leinsamen
- 1 TL Fenchelsamen
- 1 ½ TL Fleur de Sel
- 220 g Wasser
- 30 g Rapsöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 6734 kJ / 1617 kcal
- Białko
- 52.5 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 102 g
Alternatywne przepisy
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Knusper-Müesli
2h
Dinkel-Knäckebrot
2h
Salz-Karamell-Toffees
1 godz. 45 min
Feigensenf
1h
Knäckebrot
2h 30min
Jogurt-Brötli mit Sesam
1h 30min
Früchte-Nussbrötli
3h 5min
Kräuter-Knoblauch-Brot
3h 30min
Energieriegel aus Getreide und getrockneten Früchten
2h 30min
Randensalat
10min
Zupfbrot Margherita
3h