Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 350 g Erdbeeren
- 3 EL Staubzucker
- 1 EL Zitronensaft
- 230 g Weizenmehl, universal
- 250 g Sauerrahm
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 - 30 g Butterschmalz, zum Ausbacken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1986 kJ / 475 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 111 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50 menit
Eachtlengsuppe
45 Min
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50 menit
Mohnnudeln
1j 30 menit
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 menit
Germknödel
1j
Topfenpalatschinken
1j 30 menit
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55 Min
Topfenmäuse
1j
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1j 25 menit
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min