Urządzenia i Akcesoria
Gratin dauphinois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehe1
-
Kartoffeln in dünnen Scheiben (2–3 mm)1200 g
-
Vollrahm400 - 500 g
-
Salz nach Belieben1 TL
-
Pfeffer, gemahlen nach Belieben1 Prise
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
-
Gruyère (opcjonalnie) gerieben25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1710 kJ /
409 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Älpler Magronen
45 min
Madeleines
1 godz.
Schokoladenglace
12 godz.
Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
2 godz. 30 min
Zucchettibeilage
30 min
Chnoblibrot
15 min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min
Getränkter Orangencake
1 godz. 30 min
Kartoffelgratin
1 godz. 10 min
Zwiebel-Käsewähe
1 godz. 15 min
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min