Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g chocolate de leite partido em pedaços
- 50 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 50 g açúcar
-
10
g açúcar baunilhado caseiro
lub 20 g açúcar baunilhado - 130 g manteiga de amendoim
- 1 pitada de sal (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 615 kJ / 147 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 12.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza carbonara
1 Std.
Bolo de frutos secos do Algarve
1 Std. 10 Min
Pão com recheio de maçã e noz
1 Std. 50 Min
Tartes com creme de amêndoa
40min
Gelado no copo com molho de caramelo e crocante de chocolate
10 Std. 40 Min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Túlipas com espuma de ananás
1 Std.
Mini pizas a vapor
1 Std.
Brioche de presunto e queijo
45min
Quiche de presunto e camembert
1 Std.
Batatas caramelizadas com mel
50min
Baguetes com pasta de atum
30min