Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g leite do dia gordo
- 15 gotas de coalho líquido
- 2 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 785.3 kJ / 187.7 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 847.8 mg
Alternatywne przepisy
Queijo fresco e requeijão
48 godz.
Queijo fresco
48 godz.
Queijo fresco e pão de cereais
48 godz.
Iogurte grego na Varoma
13h
Iogurte natural na Varoma
12h
Queijo quark e pão de soro
12h
Queijo quark com dica para queijo-creme
15h 20min
Pão de água
4h
Queijo
50 Min
O 1º queijo fresco
45 Min
Iogurte natural com leite condensado
10 Std.
Iogurte de mirtilos na Varoma
13h 10 min