Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g abóbora cortada em pedaços
- 30 g água
- 150 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 250 g açúcar
- 3 ovos
- 75 g leite
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de canela em pó
- 110 g farinha tipo 55
- 100 g pepitas de chocolate
- 75 g miolo de noz picado grosseiramente
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1049 kJ / 250.7 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 183.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de abóbora à americana
2j
Quadrados de maçã
1j
Bolo de camomila
40 min
Bites de café e avelã
50 menit
Torta de limão com lemon curd
1j
Cuscuz de couve-flor
20 min
Bolo de amendoim
35 Min
Madalenas de mel
35 Min
Curgete à bolonhesa
35 Min
Quiche de presunto e camembert
1j
Muffins de batata-doce com noz
1j
Creme light de brócolos e curgete
35 Min