Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 洋葱 ,切块
- 3 瓣 蒜头
- 20 克 油
- 250 克 杏鲍菇 ,用刨皮刀刨成薄片
- 250 克 牛肉 ,切片或选择肥牛片
- 15 克 生抽
- 10 克 蚝油
- 20 克 料酒
- 1 茶匙 孜然粉
- ½ 茶匙 辣椒粉
- 1 汤匙 白芝麻
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 754.3 kJ / 180.3 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 403.3 mg