Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 油
- 80 克 京葱, 切段
- 20 克 姜, 切片
- 3 粒 蒜头
- 3 粒 八角
- 1 块 桂皮
- 10 个 干红辣椒, 切碎(根据个人口味调整)
- 10 克 花椒 (根据个人口味调整)
- 500 克 牛腩, 切小块(3×3厘米),提前汆水沥干
- 1 汤匙 老抽
- 1 汤匙 生抽
- 1 茶匙 料酒
- 2 茶匙 盐
-
1
茶匙 糖
lub 10 克 冰糖 - 1200 克 水
- 400 克 细面条
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2858 kJ / 683 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Błonnik
- 8.2 g