Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 支 新鲜红辣椒 ,切丝
- ½ - 1 茶匙 花椒
- 1 汤匙 油
- 250 克 土豆 ,去皮,切条(约0.5厘米),用自来水冲洗出去表面的淀粉质并沥干
- 50 克 青椒 ,去籽,切丝(约0.3厘米)
- 50 克 新鲜黑木耳 ,切丝(约0.3厘米)
- ¼ 茶匙 盐
- ½ 汤匙 白醋
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 297 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 2 g